#2.0reis door Zuid-Amerika
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
44
post-template-default,single,single-post,postid-44,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

#2.0reis door Zuid-Amerika

Na twee maanden editen is het zover! De video over de 2.0reis die we met Reisbijbel.nl door Zuid-Amerika maakten staat online. Geheel naar de wensen van het internet en z’n gebruikers hebben we uiteindelijk twee versies gemaakt. Een korte versie voor de echte ‘2.0-er’ die het niet langer dan 3 minuten volhoudt om naar één pagina te kijken, en een iets langere versie (13 minuten) waarbij het tempo lager ligt en waarbij we dieper op details van de reis in gaan.

Daarnaast zijn er uit ál het materiaal nog een aantal extra video’s gedestilleerd die de hoofdfilm niet hebben gehaald maar die als losse clipjes toch wel erg leuk zijn.

De uitdaging binnen dit project was om van alle losse clipjes en screengrabs een eenheid te maken. Zo zitten er naast de HD-shots van de Sony NX5 héél veel i-phone filmpjes in, honderden twitterberichten, screengrabs van Foursquare check in’s, kaartjes van google-maps, screenrecording van google-earth en ook nog zelf gemaakte animaties van de reisroute. Al met al een bont gezelschap van verschillende media.

In de uiteindelijke film hebben we twee verschillende vormen gevonden om al deze media in samen te brengen.

Geheel volgens wat ik onlangs geleerd heb op de ‘Becoming a YouTubestar-convention‘ in Amsterdam (waar later meer over) hebben we het Reisbijbel-YouTubekanaal aangepakt en ook binnen deze video zijn we gaan werken met annotaties. Met hulp van deze ‘video-aantekeningen’ vermelden we onder andere sponsor TerraMundo en hebben we interactieve doorverwijzingen kunnen plaatsen naar andere reisbijbel-video’s. Natuurlijk met de bedoeling meer kijkers en abonnees op het Reisbijbel-kanaal krijgen. De eindplaat van de video is dan ook in YouTube volledig interactief gemaakt.

En dan nu nog de video zelf:

Voor de langere (14:07min) versie van dit reisverslag ga naar: http://youtu.be/yqoHZ8qJLI4?hd=1
Voor de playlist van originele smartphone-filmpjes zie:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=37594C4100245C18

De originele #2.0reis-pagina: http://www.reisbijbel.nl/20-reis-buenos-aires-naar-lima/reisbijbel-op-20-reis

Muziek:
Het Videobureau
Okkernoot
Sergent Garcia
de-phazz

TAGS > , , , ,