7 Redenen om te kiezen voor webvideo.
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
36
post-template-default,single,single-post,postid-36,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

7 Redenen om te kiezen voor webvideo.

Een website waar geen video op staat is simpelweg niet af, dat weet toch iedereen…” dacht ik.


Zelf zie ik ongeveer 20 tot 30 online video’s per dag. En ik ben niet de enige, kijk alleen maar eens naar deze statistieken van YouTube en je weet genoeg. Elke dag worden op alleen YouTube al meer dan drie miljard video’s bekeken! Sommigen zijn al helemaal gestopt met televisie kijken en zijn volledig over geschakeld op ‘Uitzending Gemist’. “Online video is een onderdeel van de samenleving”
 

Tóch merk ik dat ik nog vaak aan ondernemers moet uitleggen wat de voordelen van online video zijn. Niet iedereen heeft blijkbaar door dat een bedrijf of organisatie niet meer om video heen kan. Vandaar dat ik besloten heb iets heel tegennatuurlijks te doen; namelijk een hele lap tekst schrijven dat ondernemers helpt het nut van webvideo in te zien.

Als beloning voor het uitlezen van deze lange tekst plaats ik onder aan een grappige video, beloofd!
7 Redenen voor online video:

 
1.     Ingeburgerd
Zoals al bleek uit de cijfers van YouTube krijgt webvideo een steeds groter aandeel in het dagelijks mediagebruik van consumenten. De gemiddelde internetter kijkt 15 minuten online video per dag, en is actief verbonden met het onderwerp. Video wordt werkelijk óveral geconsumeerd. Niet alleen op de traditionele desktopcomputer, maar dankzij mobiel en tablet ook in de trein, de wachtkamer en ja, zelfs op het toilet!
2.     De impact van video op een website is groots
Saaie sites met enkel lange lappen tekst zijn niet meer van deze tijd. Internetgebruikers zijn lui en hebben altijd haast. Bij een bezoek aan een website wil men snel weten waar hij of zij aan toe is. De mens is visueel ingesteld en video trekt daarom altijd de aandacht. Het brengt niet alleen -letterlijk en figuurlijk- leven op de site maar maakt het ook een stuk persoonlijker en dat zorgt weer voor meer vertouwen.
3.     Moeilijke dingen makkelijk maken
Video is een uitstekend medium om ingewikkelde diensten of producten eenvoudig en overzichtelijk in beeld te brengen. In plaats van een droge website met veel uitleg, is een begrijpelijke video veel effectiever. Gewoon laten zíen hoe iets werkt; het maakt de uitleg overbodig. Door gebruik te maken van graphics, animatie, titels of voice-over kan de boodschap nóg prikkelender worden over gebracht. 
4.     Video als Sociaal Medium
Net als een virus kan een video zich razendsnel over het internet verspreiden. Mensen delen graag. Een video is makkelijk door te sturen of te embedden, de kijkers doen het werk! Het potentiële bereik van een video is dus oneindig groot. Marketeers zijn er gek op!  In een goede socialmedia-campagne kan een viral-video dus niet ontbreken.
5.     Online video is meetbaar
In de statistiek van een video is precies terug te zien hoe vaak, hoe lang, door wie en waar de video precies is bekeken. Het succes van de video-campagne is dus exact te meten. Bij video wordt ook bovengemiddeld vaak een ‘comment’ of reactie geplaatst. Niet alleen leerzaam maar ook ideaal om in gesprek te raken met je doelgroep.
6.     Google houdt van Video
Niet alleen mensen vinden websites met video leuker dan websites zonder video. Google vind dat ook! Een website mét video wordt door Google als beter geïndexeerd en zal dus hoger eindigen in de zoekresultaten. En dat niet alleen, de video zélf eindigt ook hoog in de zoekresultaten. Google houdt van video en daarom is het een erg handig instrument om beter gevonden te worden op internet. Daarnaast biedt google tegenwoordig ook de mogelijkheid gebruik te maken van promoted-video’s; een soort adwords, maar dan voor video.
7.     Niet duur
Oke, een video van hoge kwaliteit laten maken kost geld. Daar is niet aan te ontkomen; een aantal getalenteerde mensen zullen immers voor u aan de slag gaan. Het publiceren van de video is echter zo goed als gratis! U heeft toegang tot een wereldwijd publiek en de video kan voor ‘eeuwig’ online blijven staan en zal daar altijd voor u werken. Wist u dat het kostenpakket van een TV commercial voor maar 10% uit productiekosten bestaat? De rest zijn kosten voor het tijdelijk(!) uitzenden.

En als beloofd bij deze een video (Het mag dan wel geen moer te maken hebben met het onderwerp van deze blogpost, grappig is het wel):
 

TAGS >