Bruggedicht Beukelsbrug
Een korte video van Het Videobureau waarin te zien is hoe onder de Beukelsbrug in Rotterdam een gigantische muurschildering verreist. Het is het bruggedicht '.broodkruim' van Dean Bowen dat door kunstenaarsduo Bier en Brood vertaald is naar een sterk staaltje street art.
Bruggedicht, Dean Bowen, Bier en Brood, open/ dicht_bruggedichten, Koen Samson, Jiske Foppe, Aftermovie, Timelapse, Beukelsbrug, Rotterdam, Spangen
2441
post-template-default,single,single-post,postid-2441,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

Bruggedicht Beukelsbrug


een echo in de krommingen van een eclectische bouwzucht

Onder de Beukelsbrug in Rotterdam verreist een gigantische muurschildering. Het is het bruggedicht ‘.broodkruim‘ van Dean Bowen dat door kunstenaarsduo Bier en Brood vertaald is naar een sterk staaltje street art. Een gedicht over hoe mensen, net als de stad, steeds nieuwe versies van zichzelf bouwen.

Lees veel meer over dit stukje ‘poëzie langs de Schie’ op de website van open/ dicht_bruggedichten, een fonkelend initiatief van stichting de Zoek naar Schittering.

Vorig jaar mochten we er al getuige van zijn hoe een bruggedicht aan de onderkant van de Parkhavenbrug werd aangebracht. Initiatiefneemster Jiske Foppe heeft met open/ dicht_bruggedichten namelijk de ambitie om over de Delfshavense Schie een lint van bruggedichten te realiseren. Onder, op, of nabij liefst 10 bruggen worden gedichten van Rotterdamse dichters aangebracht die tijdens het wachten en wandelen leesbaar zijn voor wandelaars, fietsers en automobilisten.

TAGS > , , ,