Een video-collage met een stem in de hoofdrol
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
2531
post-template-default,single,single-post,postid-2531,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

Een video-collage met een stem in de hoofdrol

In de studio van de Lichtjagers houdt Prof. Dr. Ir. Miro Zeman een gepassioneerd betoog over de zon. Zijn aanstekelijke manier van spreken zorgt er voor dat je ademloos blijft luisteren. Echter, er is één fragment dat er in het bijzonder uitspringt.

Een fragment dat tot de verbeelding spreekt; van het logo van de TU Delft gaat hij naar het vuur van de mythologische figuur Prometheus, om vervolgens via de energietransitie bij de zon en de aller modernste zonne-energie technieken uit te komen. Dit twee minuten durende stukje tekst is zo mooi, het verdient het om een beetje extra in het zonnetje te worden gezet.

Zo ontstaat het idee om dit stukje audio de basis te laten zijn van een op zichzelf staande video. Omdat de gesproken tekst van zichzelf al zo prachtig is, zal de visuele laag dus in feite alleen maar een ‘extraatje’ zijn. We zijn het er over eens dat we bij het creëren van deze visuele laag we er op moeten letten dat deze niet te overheersend wordt. Het beeld mag niet gaan afleiden, want dat zou de sjeu van het audio-verhaal afhalen. Het beeld zal dus licht en luchtig moeten zijn en zal ruimte voor verbeelding over moeten laten, want dat is wat dit stukje tekst nou juist zo leuk en bijzonder maakt. Audio in de hoofdrol, beeld is ‘bijzaak’.

Na wat heen-en-weer gebrainstorm wordt er nog een rondje door de Delftse TU-wijk gefietst, props als een Griekse zuil en jaren 60 TV’tje geregeld, photoshop en aftereffects worden geopend en in de boekenkast van mijn vader vind ik zowaar een heus ‘mythologisch handboekje’.

Klaar om aan de slag te gaan.


Wil je weten hoe deze video voor de TU Delft een vervolg kreeg? Dat lees je op de website van De Lichtjagers