Hemelbestormers
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
2406
post-template-default,single,single-post,postid-2406,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

Hemelbestormers

“Wie had er ooit kunnen bedenken dat een land op de bodem van de zee gebouwd zou kunnen worden? – Het begint met het voorstellingsvermogen.”

De Lichtjagers
Met eer en genoegen mag ik onderdeel uitmaken van het team van De Lichtjagers. Als editor en videovormgever vorm ik de laatste schakel in het collectief van (film-)makers, denkers en vragenstellers. Samen zijn we begonnen aan een inspirerende serie over dwarsdenkers, hemelbestormers en mensen die licht najagen waar anderen duisternis zien.

Rijksbouwmeester
Onze eerste hemelbestormer is Rijksbouwmeester Floris Alkemade. We laten hem -in de prachtige zenderhal van Radio Kootwijk op de Veluwe- aan het woord over twijfel, voorstellingsvermogen en het verlangen naar verandering. De Rijksbouwmeester schreef een essay over hoe we de grote opgaven van deze tijd het beste kunnen aanpakken. En dit schreef hij nog vóór dat het coronavirus de ‘grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog’ deed uitbreken.

“Je moet het gezonde verstand – in plaats van een ziekmakend virus – laten spreken. Dat is een veel mooiere motor om verandering in gang te zetten”

Carlijn Kingma
Over hemelbestormers gesproken; Carlijn Kingma is cartograaf van de maatschappij. Ze maakt geen traditionele landkaarten, maar kaarten met metaforen. Kaarten vol verbeelding en ideeën die op talloze manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Ze gaf ons toestemming haar kunstwerk ‘De Babylonische toren van de Moderniteit‘ te gebruiken om het verhaal van Floris Alkemade te illustreren. De tekening maakt concreet wat Alkemade abstract vertelt. Met het klassieke 1+1=3 tot gevolg.

Niet absoluut
De boodschap van Floris Alkemade sluit goed aan bij de missie van De Lichtjagers. Wij willen de dromers, hemelbestormers en veranderaars aan het woord laten. Mensen die in absolute systemen geloven, zijn er al genoeg, misschien zelfs wel te veel. Interessanter zijn mensen die twijfelen en zich proberen voor te stellen hoe de samenleving er ook uit zou kunnen zien. 

“Het ‘wonder van moderne techniek’ bleek een paar maatjes te groot. Zelfs dit grandioze systeem van torens, golven en draden was niet absoluut”

Voor de volledige video met Floris Alkemade en Carlijn Kingma ga je naar: delichtjagers.nl/nl/samenleving/wegen-naar-de-toekomst-interview-met-rijksbouwmeester-floris-alkemade

TAGS > ,