ILTS Openingsfilm / Legacy Project
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
3254
post-template-default,single,single-post,postid-3254,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

ILTS Openingsfilm / Legacy Project

Rotterdam heeft de internationale congresbezoeker veel te bieden: een compacte binnenstad waar congres- en evenementenlocaties, hotels, restaurants en musea op loopafstand van elkaar liggen. Rotterdam Partners doet er dan ook alles aan om internationale congressen en evenementen naar de stad te halen. Zo werd van 3 tot 6 mei ‘The International Congress of the International Liver Transplantation Society (ILTS)’ georganiseerd. Experts op het gebied van levertransplantatie waren vanuit de hele wereld samengekomen om in de Doelen de laatste stand van zaken van hun gedeelde expertise te bespreken.

Zo’n groot evenement is goed voor de economie van de stad. De congreslocaties, restaurants en hotels varen er wel bij. Maar wat blijft er achter als de congresgangers weer terug naar huis zijn? Met die vraag zat het lokale organisatiecomité van het Erasmus MC Transplantatie Instituut. In samenwerking met Rotterdam Partners werd zo het ILTS Legacy Project opgezet.

In dit project werd aan Rotterdamse middelbare scholieren van het Erasmiaans Gymnasium, Marnix Gymnasium, Libanon Lyceum en het Zuider Gymnasium geleerd na te denken en te discussiëren (in het Engels!) over orgaandonatie en -transplantatie. De leerlingen kregen tijdens lessen biologie en ethiek les over de lever en orgaandonatie. Het Transplantatie Instituut nodigde een levertransplantatiepatiënt uit om te vertellen over zijn leverziekte en het transplantatieproces.

Het project werd afgesloten met een debatwedstrijd tussen de vier scholen in een collegezaal van het Erasmus MC. Door mee te doen hebben deze leerlingen niet alleen veel geleerd over biologie en ethiek, maar ook meegeholpen aan het vergroten van maatschappelijk bewustzijn op het gebied van orgaandonatie.

Deze jongeren zijn de artsen van de toekomst, of misschien hebben de leerlingen zelf ooit een donorlever nodig, of wie weet, misschien redt hun lever, of dat van een geliefde, ooit het leven van een ander. Zo heeft dit ‘nalatenschapsproject’ er voor gezorgd dat dit congres niet alleen op de levertransplantatie-experts blijvende impact heeft, maar ook op de stad en z’n inwoners. (Én de videoproducent!)

Openingsfilm
Toen de vraag vanuit het Transplantatie Instituut kwam of wij de openingsfilm voor het congres wilde maken, waarin de bezoekers niet alleen welkom werden geheten en werden geïntroduceerd met de stad, maar waarin ook het verloop van dit Legacy Project te volgen was, waren wij gelijk enthousiast. Zo is het een korte film geworden met daarin een snufje city-marketing, een vleugje geschiedenis en een mespuntje reportage. En dat in minder dan de vijf beschikbare minuten die we van de congresorganisatie hadden gekregen voor deze film.

Met speciale dank aan:
Kirsten de Vries, Wojciech Polak en Sarwa Darwish Murad (Erasmus MC)
Catherine Kalamidas (Rotterdam Partners)