Snijden in aangrijpende verhalen – Vluchtelingenwerk
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
511
post-template-default,single,single-post,postid-511,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Snijden in aangrijpende verhalen – Vluchtelingenwerk

Soms is het jammer dat mensen zo’n korte spanningsboog hebben. Dat is namelijk vaak de achterliggende reden dat men vind dat webvideo kort moet zijn. De kinderen in dit project van VluchtelingenWerk Nederland verdienen eigenlijk meer.

In het kader van Kind in Harmonie voerde Jeppe van Pruissen van Nononsensevideo samen met Liesbeth Vijfvinkel, een aantal indringende gesprekken met kinderen in een azielzoekerscentrum in Dronten. Aan mij als editor de eer om het mes te zetten in deze gesprekken. Over de 11 jarige Parasto uit Iran die vertelt dat ze in de twee jaar dat ze in Nederland is al in 7 verschillende azielzoekerscentra heeft gezeten. En dat haar vriendinnetje vorige week via een Rotterdamse gevangenis naar Italië is ‘uitgezet’ omdat ze geen ‘status’ heeft. Het zijn voorbeelden van fragmenten uit de gesprekken die, net als vele andere aangrijpende fragmenten, niet in het uiteindelijk filmpje terecht zijn gekomen.

Kind in Harmonie is bedoeld om asielzoekerskinderen in contact te brengen met muziek. Een mooi project waar de kinderen zichtbaar van opleven. Zo had Hassib bijvoorbeeld nog nooit van muziek gehoord. “Dat is verboden in Afghanistan…” en de klanken van de viool maken het hoofd van Maryam uit Congo “even helemaal leeg”.

Een mooi project voor dappere kinderen.

Zie ook: http://www.vluchtelingenwerk.nl/kindinharmonie

Video Kind in Harmonie


Video Kind in Harmonie

Video Kind in Harmonie

 

TAGS > , ,