Met een Canon 5D en microdolly blauwbekken op een Duitse spoorbrug
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
28
post-template-default,single,single-post,postid-28,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Met een Canon 5D en microdolly blauwbekken op een Duitse spoorbrug

 

Gisteren de hele dag met Reisbijbel-Peet op de Hohenzollernbrücke in Keulen gestaan. Wat een kou, maar voor een mooie video hebben we dat graag over!

Twee weken geleden ben ik hier samen met vrouwlief op stedentrip geweest. De stad is voornamelijk één hele grote Lijnbaan, maar het gebied op en rond de Hauptbahnhof heeft me gegrepen. Wanneer je de stationshal uitloopt, loop je tegen de kolossale(!) gotische Dom op en in het verlengde van het station ligt de bekende spoorbrug. De Hohenzollernbrücke dendert. Er is non-stop treinverkeer op dit drukke stukje spoor.

Met de skyline als decor is het een mooi wandelen op de brug. In 2008 zijn verliefde stelletjes begonnen met het ophangen van Liebesschlösser. Als bezegeling van eeuwige liefde wordt een hangslot aan het hek geketend en het sleuteltje in de onderliggende Rijn geworpen. Een intrigerend gebruik. Aan de hekken van de brug hangen nu ontelbaar veel liefdesslotjes. Elk slotje heeft zo zijn eigen verhaal en roept talloze vragen op.

Een mooi gegeven voor een korte film die op Reisbijbel.nl niet zal misstaan. Vandaar dat we gisteren om 7 uur ‘s ochtends in de trein richting Hohenzollernbrücke zaten. Samen met een Canon 5D op een microdolly hebben we de snijdende wind doorstaan, en hebben we een aantal fijne shots kunnen maken.

TAGS > ,