LHBTQ+ jongeren en vluchtelingen in Den Haag
Een mini documentaire die gebaseerd is op onderzoeksresultaten van het onderzoek: 'Gemeentelijke beleidsmakers en schoolkinderen helpen de levenservaringen van LHBTQ-jongeren en vluchtelingen in Den Haag beter te begrijpen. Een samenwerkingsproject van universiteiten, NGO's en middelbare scholen in Den Haag' (LGBTQ+ Jeugd en Vluchtelingen)
LGBTQ+ youth, LGBTQ+ migrants, Queer, The Hague
3460
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3460,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

LHBTQ+ jongeren en vluchtelingen in Den Haag

Category: Mini-docu, Onderwijs, Voorlichting

WAT

Een mini-doc gebaseerd op onderzoeksresultaten.

Opdrachtgever

International Institute of Social Studies, Erasmus University

Samenwerking

Het Videobureau, ISS, The Hague University of Applied Sciences, COC Haaglanden and Rainbow Den Haag.

Financiering

Dit onderzoeksproject werd mede gefinancierd door de gemeente Den Haag via de 'Subsidieregeling Hoger Onderwijs Den Haag 2022'.

About

Met welke specifieke uitdagingen worden LHBTQ+-vluchtelingen en jongeren geconfronteerd als gevolg van hun gemarginaliseerde identiteiten? Deze mini documentaire werpt het licht op de vormen van uitsluiting waarmee queerjongeren en migranten te maken krijgen in Den Haag.

De korte film helpt gemeentelijke beleidsbepalers en schoolkinderen om de levenservaringen van LHBTQ-jongeren en vluchtelingen in Den Haag beter te begrijpen.

Projectwebsite: https://www.iss.nl/en/research/research-projects/lgbtq-youth-and-refugees