Turnaround 2017 AkzoNobel
De turnaround op de chemische plant van AkzoNobel in het botlekgebied is volledig in timelapse vastgelegd.
Turnaround, TA, chloorfabriek, zoutloods, timelapse, plant, chemie, hyperlapse, timelapsefilm, AkzoNobel, Botlek, industrial timelapse, industrie
1365
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1365,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

Turnaround 2017 AkzoNobel

Category: Bedrijfsfilm, Graphics en FX's, Timelapse

WAT

Turnaround Timelapse-project

Productie

Het Videobureau

Opdrachtgever

AkzoNobel

Muziek

Henri de Mooij

About

Eens in de twee jaar worden de dagelijkse werkzaamheden op de chemische plant van AkzoNobel in het Botlekgebied stilgelegd. De fabriek wordt uit bedrijf genomen zodat er een maand lang project- en onderhoudswerkzaamheden verricht kunnen worden; een Turnaround.

Tijdens zo’n Turnaround wordt er op en rond de plant een klein dorp opgebouwd om de honderden contractors die het terrein betreden te kunnen huisvesten. Ook wij hebben gedurende de hele Turnaround, anderhalve maand, onze intrek in een portocabin genomen, om zodoende alle werkzaamheden in timelapse vast te kunnen leggen. Tijdens de Turnaround wordt er dag en nacht doorgewerkt. Van grote hijsklussen, slijp- en laswerkzaamheden tot rioolinspecties aan toe. Er wordt geen pijpleiding ongemoeid gelaten.

Losse timelapse-scenes, meer dan 20 in totaal, werden tijdens de Turnaround vertoont op grote schermen in de kantine en op kantoor. Tevens werd de fotografie gebruikt in interne communicatie.

De timelapsefilm van de Turnaround in z’n totaliteit (die qua vorm en intensiteit doet denken aan videobureau.nl/timelapse-rotterdam) is gemaakt voor intern gebruik en zodoende niet op deze pagina beschikbaar. Neem voor meer info over dit project even persoonlijk contact op.

Lees meer over dit timelapse-project in deze blogpost.