Uit de hand gelopen videoregistratie wordt kerstfilm
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
644
post-template-default,single,single-post,postid-644,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Uit de hand gelopen videoregistratie wordt kerstfilm

Als een kerstcupido verstuurt welvaartskunstenaar (en ja, ook broer) Daan Samson smaakvolle kerstpakketten richting lobbyisten, kamerleden, ervaringsdeskundigen en notabelen. Daarbij vermeldt hij niet dat híj de afzender is van de attenties, maar noteert de namen van andere kopstukken uit het bestuurlijke veld op de pakketten. Zo kan het bijvoorbeeld dat de directievoorzitter van Menzis een presentje aan de bestuursvoorzitter van het VUmc stuurt en de voorzitter van de Eerste Kamer-fractie van het CDA stuurt een pakket naar de voorzitter van de sexwerkers vakbond Nederland.

Met dit kunstproject probeert hij tijdens de kerstperiode contacten te forceren tussen opponenten en politieke tegenpolen. Een grappig concept en een nobel streven, maar hoe zorg je er voor dat niet alleen de gelukkige ontvanger van het cadeautje dit opmerkt maar dat ook andere kunstliefhebbers van dit conceptuele werk kunnen meegenieten? Juist, je vraagt je filmende broertje om langs te komen.

Gaandeweg is het begin-idee van een videoregistratie van het inpakken en versturen van kerstpakketten ontspoord in een over-de-top-kerstverhaal vol special-effecten. Kasteel Keukenhof in Lisse bleek een prima decor voor een kerstverhaal. Met hulp van twee assistentes met wapperende haren en een futuristisch Minority Report-achtig scherm bepaalt Daan welk pakket van wie, naar wie verstuurd zal worden. Vervolgens wordt in de pakjeskamer, waar het een drukte van belang is, door een leger van gekloonde knechtjes de pakketten in gereedheid gebracht. Uiteindelijk loopt het allemaal goed af en kan er een vrolijk dansje in de verse sneeuw ingezet worden. Tijdens de edit heb ik me heerlijk uit kunnen leven en Henri de Mooij heeft het afgemaakt door voor de perfecte kerstmuziek te zorgen. “Moge de magie van het kerstfeest onze harten verwarmen!”

Zie de film op DaanSamson.nl en ook op GeenStijl.nl 

 

Daan Samson scherm

Brief van Roger van Boxtel aan Wouter Bos

pakjeskamer Keukenhof

Daan Samson's Kasteel

TAGS > , ,