Videoserie over EK-Stad Charkov
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
24
post-template-default,single,single-post,postid-24,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Videoserie over EK-Stad Charkov

Eind februari toen de strenge winter in Oekraïne op z’n eind liep hebben Reisbijbel-maat Peet en ik een bezoek gebracht aan het noord-oosten van dit land. Aan Charkov om precies te zijn. Waar? Juist ja,  Charkov.

Reisbijbel in KharkivOver een kleine maand trapt het Nederlands elftal hier namelijk af. Vóórdat de loting van het EK had plaats gevonden hadden we al afgesproken dat we voor onze reissite een portret zouden maken van de stad waar oranje zijn poule-wedstrijden zou gaan spelen. Wij hebben dan ook als één van de weinige in Nederland gejuicht toen Marco van Basten er bij de loting voor zorgde dat het niet Gdansk in Polen, maar Charkov in Oekraïne werd. Het leek ons op voorhand al veel spannender om naar Oekraïne dan naar Polen te gaan.

 

Eenmaal in Charkov hebben we hard gewerkt. Bewapend met camera zijn we samen met tolk/gids Olga dwars door de stad gegaan. Van Vrijheidsplein naar stadion en van orthodoxe kerk naar hippe loungebar. We hebben een divers beeld van de stad en we hebben verschillende mensen gesproken.

Terug in Nederland hebben we van al het geschoten materiaal een aantal korte video-items gemaakt die we als serie gaan publiceren op de speciale Charkov-pagina op Reisbijbel.nl. Charkov door de bril van een reiziger. Komende week elke dag een nieuwe video.

Morgen (16 mei) trappen we de serie af met een video over arriveren in Charkov. Net geland en met de taxi op weg naar het centrum. Zoals zo vaak worden de eerste indrukken van een land opgedaan op de bijrijdersstoel naast een taxichauffeur waarvan je niet zeker weet of je hem wel vertrouwd…
 

TAGS > ,