Explanimation: Service for Service
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
16
post-template-default,single,single-post,postid-16,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Explanimation: Service for Service

In een explanimation wordt complexe informatie op een eenvoudige en makkelijk te verteren manier gepresenteerd in een animatie. De moderne mens heeft immers altijd haast en wil razend snel weten waar hij aan toe is. “Is dit wat voor mij? Nee? Dan ben ik weg!”

Grootmachten als google, facebook en dropbox maken succesvol gebruik van explanimations. Je hebt ze in alle soorten en maten. Cartoonesk, vector, tekst, foto’s, stop-motion…noem maar op.

1 december is Service for Service online gegaan. En ik heb de explanimation mogen maken die uitlegt wat de bedoeling van deze website is. Met een klein team hebben we gesleuteld aan het verhaal:
Je maakt kennis met Jeroen die als startende zzp’er moeite heeft om aan de slag te komen. Dan ontdekt hij serviceforservice.nl en komt zo in contact met gelijkgestemden. Door elkaar te helpen besparen ze geld en bouwen ze een netwerk op. Een soort dating-site voor ondernemers. Handig toch?
De voice over vertelt en tegelijkertijd worden op papier ondersteunende tekeningetjes gekrabbeld.

Via YouTube is de animatie ge-embed op een prominente plek op de homepage. Dankzij het filmpje weet de websitebezoeker direct wat de bedoelingen zijn van Service for Service.  Verder heeft de animatie een belangrijke rol binnen de socialmedia-strategie. Facebook, twitter, blogs… hij wordt momenteel overal gedeeld.

En voor de technische volledigheid:

De tekeningetjes zijn met een marker op papier gemaakt, vervolgens ingescant om daarna bewerkt te worden in Adobe After Effects. Uiteindelijke edit en audionabewerking in FCP7.
Zie hier het oorspronkelijke script.

TAGS > , ,