GH4 in 96 fps
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
868
post-template-default,single,single-post,postid-868,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

Blog

GH4 in 96 fps

Lumix GH4
Ik heb mezelf, en daarmee Het Videobureau, getrakteerd op een nieuwe camera! De Lumix GH4 van Panasonic is op dit moment het neusje van de zalm als het gaat om DSLR’s met videofunctie. De camera zit vol met handige videofuncties: Focuspeaking, zebra, audiometers. Allemaal superhandig. Hij neemt op in 4K en je kan kiezen uit verschillende framerates. Zo kan je dus ook mooie slow-motion opnames maken. 96 frames per seconde zijn immers bijna vier keer zo veel frames als normaal (25fps).

Guernsey
De vakantieperiode is natuurlijk het uitgelezen moment om wat te experimenteren met het nieuwe speeltje. Zo heb ik voor Reisbijbel.nl bovenstaand filmpje gemaakt over Kanaaleiland Guernsey. Op dit eilandje heeft men geen last van haast. Alles gaat rustig aan. Een sfeerverslag in slomo sluit hier dan ook goed bij aan.

Bij het opnemen in 96fps wordt geen audio opgenomen. Het geluid van een schreeuwende meeuw, het ruizen van de zee en de zoemende bij, heb ik tijdens de montage toe moeten voegen. En wat is dat voor een krakend geluid? Beetje ondefinieerbaar. Het zorgt in ieder geval wel voor een beetje spanning. Uiteraard speelt de muziekkeuze daar ook een belangrijke rol in.

De Vlaamse Kermis
“Yesterday, when I was young the taste of life was sweet…”  In 96fps ziet alles er veel dramatischer uit. Zeker als Charles Aznavour met een prachtig frans accent over zijn onbezorgde jeugd zingt. Mijn kinderen -m’n favoriete slachtoffers voor m’n video ge-experimenteer-  hebben in deze video ongeremd veel lol op een springkussen en een mini draaimolen. Soms is het leven zo eenvoudig. Werden ze maar nooit groot. Door de impact van de slow-motion wordt de emotie nog groter. Hou het maar eens droog. Wat een tranentrekker! Of is het simpel effectbejag?

In ieder geval ga ik nog een hoop plezier beleven aan mijn nieuwe camera!

 

TAGS > , , ,