Natuur in de achtertuin
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
3411
post-template-default,single,single-post,postid-3411,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

Natuur in de achtertuin

Bij de bevlogen documentaire- en programmamaker Rik van der Linden staat alles in het teken van zijn liefde voor biodiversiteit. Hij heeft zich ontpopt tot ‘reclamemaker voor de natuur’.
Zo heeft hij de serie Grijsgroen gemaakt; een serie, die o.a. op RTV Rijnmond is uitgezonden, waarin hij in de stad op expeditie gaat op zoek naar natuur. Samen met ecologen, stadsbewoners en zijn camera ontdekt hij de stad als natuurgebied. 

Projectontwikkelaar Blauwhoed heeft de serie ook gezien en is enthousiast geraakt. In de wereld van projectontwikkeling is ook doorgedrongen dat het vergroenen van woonwijken noodzakelijk is. Én dat dat best een uitdaging is, want op de openbare ruimte in nieuwe woonwijken kan de projectontwikkelaar zijn invloed wel uitoefenen, maar over ál die achtertuinen, die gezamenlijk een heel groot oppervlak bevatten, heeft de ontwikkelaar niks te zeggen. Die is namelijk van de huiseigenaar.

En om die huiseigenaar te kunnen informeren en enthousiasmeren hebben Blauwhoed en Rik de krachten gebundeld en een mini-docu gemaakt over biodiversiteit in nieuwe woonwijken.
Een film met vergezichten en close-ups van lieveheersbeestjes en metselbijen, maar vooral een film met veel gepassioneerde mensen die zich verwonderen over het leven in hun eigen achtertuin. Een Wijk Vol Leven.

Rik is samen met cameraman Edwin Haighton naar de nieuw te bouwen wijk Weespersluis in Weesp geweest, en ook naar Park Rozendaal in Leusden om te kijken hoe zo’n groene wijk er over zo’n 50 jaar uit kan zien.
Aan het woord komen de landschapsarchitect, de projectontwikkelaar maar toch vooral de bewoners. “Een klein wondertje is het”.

Het was een eer om als editor een bijdrage aan deze betekenisvolle film te hebben mogen leveren.