Meer groen en blauw dankzij congresbezoekers
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
3327
post-template-default,single,single-post,postid-3327,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded

Meer groen en blauw dankzij congresbezoekers

Rotterdam ligt vol asfalt en beton. In de zomer broeit de stad in de hitte, in de winter kan het nauwelijks z’n regenwater kwijt. Het klimaat verandert en de stad zal zich daar op moeten aanpassen.

Gelukkig is bij iedereen inmiddels wel doorgedrongen dat de nood hoog is. Op tal van plekken in de stad vinden mooie initiatieven plaats en ook de gemeente neemt klimaatadaptatie zeer serieus. Zo barst het inmiddels van de groene daken, o.a. het gigantische dak van concert- en congresgebouw De Doelen is groen, en ons eigen Het Videobureau-kantoor ligt tegenwoordig middenin een wijk die fungeert als proeftuin voor klimaatadaptatie.

Echter, veel (school)pleinen in de oude wijken van de stad zijn nog steeds erg ‘stenig’. De gemeente heeft budget beschikbaar voor het vergroenen van deze pleinen. Ze zullen worden omgetoverd tot natuurspeeltuinen met veel groen, water, zand en natuurlijke materialen. De kinderen krijgen hiermee meer en betere speelvoorzieningen, en door al dat groen wordt de stad ook beter bestendig tegen het veranderende klimaat.

Het budget dat de gemeente voor deze pleinen beschikbaar heeft komt o.a. uit de bijdrage van internationale congresgangers die de stad hebben bezocht. Op deze manier dragen deze ‘passanten’ die genoten hebben van de geneugten van de stad, ook een steentje bij het leefbaar houden van de stad.

De gemeente en Rotterdam Partners, de partij die er voor zorgt dat deze grote internationale evenementen naar Rotterdam komen, vroegen Het Videobureau bovenstaande video te produceren. Een korte film die aan de evenementbezoeker uitlegt wat er met zijn bijdrage gebeurt.

Voor deze video hebben we samengewerkt met Conform Cox die middels kleurrijke animaties een voorproefje geeft van de metamorfose die de pleinen zullen ondergaan. De shots van de spelende kinderen die ravotten op de al bestaande groenblauwe schoolpleinen hebben we mogen lenen van Umwelt Films.