Promovideo Amstelcampus
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
18
post-template-default,single,single-post,postid-18,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Promovideo Amstelcampus

Jeppe van Pruissen van Nononsensevideo vroeg me of ik de post-productie van zijn promovideo van de Amstelcampus voor m’n rekening wilde nemen. Een leuke klus. Zeker omdat ik voor deze video voor het eerst met helicoptershots aan de slag kon.

Aan de rand van de Amsterdamse binnenstad wordt momenteel in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam de Amstelcampus gerealiseerd. Een stadscampus waar studenten, docenten, bedrijfsleven en omwonende elkaar (zullen) ontmoeten. De Amstelcampus staat voor kwalitatief onderwijs en verbinding met de stad. En meer. Een groot deel van de gebouwen, pleinen en hoven zijn publiek terrein. Iedereen kan gebruik maken van horeca en winkels in het gebied. Het wordt een heuse campus binnen de stad. En om dit idee uit te dragen liet de HvA dus een korte promovideo maken.

Voor het beste overzicht moet je de lucht in. Van Pruissen huurde daarom de onbemande camera-heli van LookDown in om die een aantal rondjes boven het gebied te laten cirkelen. Met zicht op de Amstel en de bouwplaats wordt de ligging snel duidelijk. Daarna zoomen we in op de gebouwen, de horeca, de bereikbaarheid, join the pipe, de samenwerking met het bedrijfsleven en natuurlijk het onderwijs.

De HvA heeft een erg strakke huisstijl en lettertype. In de opening en afsluiting van de video gebruiken we die en spelen we wat met de driehoekjes. Verder was één van de vooraf gestelde randvoorwaarden dat de film ook zonder geluid de boodschap moet overbrengen. De promo is zo gemaakt dat hij geschikt is voor online gebruik, in presentaties én voor narrow casting.

TAGS > , ,