Top 5: Video’s met krankzinnige dansjes
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
38
post-template-default,single,single-post,postid-38,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Top 5: Video’s met krankzinnige dansjes

Ook ik doe er fanatiek aan mee. Het doorsturen, twitteren en posten op m’n facebookpagina van mooie en grappige video’s. Maar daar ik ook videomaker ben probeer ik er natuurlijk ook wat van te leren. Dus ik ben een klein onderzoekje gestart. En wat valt op? Heel veel video’s zijn leuk omdat er een hilarisch dansje in zit. Ik deel de resultaten van mijn ‘onderzoek’ graag met de rest van de wereld. Dus vandaar: De top vijf, in willekeurige volgorde, van video met grappige, knappe, originele en krankzinnige dansjes.

1. Alexander Marcus
We trappen af met Alexander Marcus. Op deze Duitser, met ziekelijke glimlach, kan ik niet echt de vinger leggen. Is dit nou beroerd of toch briljant. Zijn video’s zijn stuk voor stuk slecht geschoten en op z’n minst vreemd ge-edit. Amateurisme ten top totdat hij, steevast aan het einde van z’n clips, het op een dansen zet. Want dat kan hij. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welke video van Alexander Marcus je bekijkt. Het concept is steeds het zelfde; een kort verhaaltje dat uiteindelijk uitmondt in een paar weergaloos moves. Zie zeker ook: Homo Dance en Ciao Ciao Bella.
In de video hieronder wordt hij wakker uit een bizarre droom. Wanneer hij beseft dat hij niet echt met een tros bananen tussen zijn benen in een rivier lag, barst hij uit in een lachstuip om vervolgens zijn dans  tussen de schuifdeuren in te zetten… Het dansje vangt aan bij 3:422. Evian
Evian, van dat water ja, heeft ook begrepen dat dansjes leuk zijn. Zeker wanneer het schattige rolschaatsende baby’s betreft. Deze knap gemaakte commercial is dan ook niet voor niks bijna 50 miljoen keer bekeken op YouTube. Concurrent Smart Water doet ook een grappige poging viral te gaan en knipoogt met een viertal dirty-dancende baby’s en Jennifer Aniston naar hun rivaal.
Evian borduurt verder op hun ‘Live Young’ concept met een nieuwe baby-commercial die ook zeker de moeite waard is. Maar kijk eerst hier nog eens hoe deze getalenteerde baby’s hun breakdance-skills laten zien in Central Park.

 

3. Where the hell is Matt?
Een écht groot danser zal Matt Harding nooit worden. Toch gaat hij dansend door het leven. In 2003 was hij zijn baan zat en besloot op wereldreis te gaan. Voor het thuisfront maakte hij wherethehellismatt.com zodat familie en vrienden makkelijk op de hoogte van zijn reisavonturen konden blijven. Tijdens de reis deed hij voor de grap zijn rare dansje voor de camera van een vriend en zo is zijn dansende leventje begonnen. Het werd een hit op YouTube en is zodoende niet meer opgehouden met zijn dansje.
Met zoveel hits zag kauwgommerk stridegum wel iets in een sponsordeal. Zo kon Matt nog een paar keer dansend de wereld over en hoeft hij voorlopig niet meer te werken. Het blijft een briljant en jaloersmakend concept…

 

4. Indian Break Dance
Als je het over hilarische dansjes hebt, dan kan India natuurlijk niet ontbreken. Ik heb werkelijk geen idee waar deze video over gaat, maar dat het bizar is, is een ding dat zeker is. We kijken naar een soort Sound of Music in Indiase breakdance stijl. Ook qua editing is er zeker over nagedacht, zo zitten er een paar achteruit gedraaide stukjes in… werkelijk onnavolgbaar!
Spreekt deze video je aan? Neem dan ook even de tijd om naar de Indiase vertolking van Michael Jackson’s Thriller te kijken. Absoluut de moeite waard.

 

5. OKgo Here it goes again
Creatief met hometrainers. In mijn post over longtakes al eens eerder aan de orde gekomen: OKGO. Inderdaad koningen van de longtakes maar zeker ook koningen van de bizarre dansjes. De choreografie is van Trish Sie en het heeft ongeveer 17 takes geduurd voordat het hele dansje erop stond. Dit dansje heeft de ene na de andere prijs in de wacht gesleept en tijdens de MTV music video awards van 2006 hebben de heren het dansje live voor publiek gedaan.

Tot zover dus de top vijf. Maar er zijn zeker nog wat eervolle vermeldingen te vernoemen: Het hele oeuvre van Fat Boy Slim en dan met name: Praise You, Ya Mamma en Weapon of Choise
En ook de clips Telephone van Lady Gaga met Beyonce en Hung up van Madonna bevatten aardig gestoorde dansjes.

Ben je het niet eens met de uitslag van dit onderzoek of heb je iets toe te voegen of op te merken? Laat het me hieronder weten of Twitter me op @Videobureau

TAGS > ,