Vanitas 2013 een blik achter de schermen
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
8
post-template-default,single,single-post,postid-8,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Vanitas 2013 een blik achter de schermen

In het Stedelijk Museum van Zwolle realiseert Weltvaartskunstenaar (en ja, ook broer) Daan Samson in samenwerking met fotograaf Jeronimus van Pelt een foto van een elegant pronkstilleven. Opvallend in de historische museumkeuken zijn de kleurige foodprocessors van Magimix. De meeste aandacht wordt echter opgeëist door de aanwezigheid van een tweetal jonge Zwolse meiden die door de kunstenaar van facebook zijn gehaald.

Naast dat de video een sensuele blik achter de schermen biedt is het voor mij vooral een oefening in 3D cameratracking. Een techniek waarbij de camerabeweging door de computer wordt geanalyseerd waardoor het mogelijk is om graphics naadloos te combineren met live-action beelden. Een leuke manier om binnen een video extra aandacht of informatie kwijt te kunnen.

Zie voor de uiteindelijke foto:daansamson.nl/vanitas2013

TAGS > , , , ,