WHOISJW?
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
45
post-template-default,single,single-post,postid-45,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

WHOISJW?

Inmiddels al weer twee jaar geleden ben ik met voormalig werkgever PictureThis.tv een week in New York geweest. Niet alleen om mooie plaatjes te schieten en de Streaming Media East conference te bezoeken, maar vooral om te achterhalen wie JW is. Wie? Juist ja…JW.

Jeroen ‘JW’ Wijering is de ontwikkelaar van de JWplayer:

Een simpele mediaplayer die niet meer weg te denken is van het internet. In alle hoeken en gaten van het worldwideweb kom je hem tegen. Van de meest obscure pornosites tot aan het witte huis aan toe. Naast de players van videosharing sites als YouTube en Vimeo is de JWplayer de meest gebruikte player op het internet. De JWplayer is opensource dus iedere gebruiker kan/mag aan de code sluitelen of er z’n eigen draai aan geven.

JW is de man achter één van Nederlands grootste export-producten. Een groot ondernemer. Inmiddels heeft zijn bedrijf vestigingen in zowel Eindhoven als New York en wordt de player nog dagelijks duizenden malen gedownload. In de wereld van online video wordt JW gezien als grootheid, maar daar buiten kent eigenlijk niemand hem.

Een interessant gegeven. Zo interessant dat PictureThis.tv bedacht er een documentaire over te maken. In 2008 werd er een begin gemaakt met de zoektocht naar de man achter de player. Het internet werd afgestruind op zoek naar de wortels. Zijn ouders, docenten, collega’s, vrienden en vakgenoten werden aan de tand gevoeld. En ook de bescheiden JW zelf haalt voor de camera herinneringen op.

Momenteel wordt de laatste hand aan de documentaire gelegd. Persoonlijk heb ik me voornamelijk bezig gehouden met het AfterEffects-werk. Zo heb ik o.a. oneindig veel screen-recordings gemaakt van sites met een jwplayer en die zo geanimeerd alsof de camera er overheen vliegt. Leuk werk!
Bekijk alvast de trailer:

Neem een kijkje op whoisjw.tv voor veel meer info over de player, JW en de documentaire en blijf op de hoogte via @whoisjw en wordt fan op Facebook.

Credits: Eelco Romeijn & Marco van der Ploeg

TAGS > , ,