Making of Fryske Triomf
Door disciplines als filmkunst, vormgeving, montage, timelapse, hyperlapse, motiongraphics en animatie samen te brengen produceren we aansprekende en doeltreffende webvideo.
Webvideo, bedrijfsfilms, promovideo’s, animaties, timelapse, hyperlapse, muziekvideo,voorlichtingsfilms, kunstprojecten, Corporate storytelling, explanimation, motiongraphics, videoproductie
763
post-template-default,single,single-post,postid-763,single-format-standard,infographer-core-1.1,infographer-child-theme-ver-1.0.1,infographer-theme-ver-2.2,ajax_leftright,page_not_loaded,qode_page_title_on

Making of Fryske Triomf

Nadat ik eerder al met camera aanwezig was geweest bij de fotoshoots voor Vanitas 2013 en Artbabes was het nu tijd om naar Friesland af te reizen. Het weer was oud Hollandsch bruut, maar toch werd het nog erg gezellig.

In het Friese dorp Heeg was kunstenaar (en inderdaad ook broer) Daan Samson samen met fotograaf Jeronimus van Pelt dit keer aan het werk aan de foto ‘Fryske Triomf‘, dat tijdens het festival Heechspanning zou worden onthuld.

Uiteindelijk heeft de dag twee video’s op geleverd. De eerste is een trailer geworden waarin de spanning wordt opgebouwd. Een hoop tromgeroffel, maar het wordt -trailer eigen- nog niet helemaal duidelijk waar het precies om draait. De video werd voorafgaand aan het festival verspreid via socialmedia om aandacht voor het werk te genereren.

De tweede video werd pas na de onthulling op heegspanning gepubliceerd. In deze making of draait het om gezelligheid. De Friese modellen, die Daan op Facebook had gevonden, grossieren in zelfbewuste blikken, geriefelijke ‘yachting clothing’ en poses die een gezonde levenslust uitstralen.  Zo trakteert de kunstenaar het Friese dorp op een foto waarmee zij triomfantelijk haar gasten kan ontvangen.

 

TAGS > , ,